MÆRK kvindecirkel

Skal du med i MÆRK kvindecirkel – et års forløb i Næstved?

Længes du efter et sted, hvor du blot kan komme som, du er? Være den, du er. Og udtrykke den, du er.

Længes du efter at mærke dig selv og genskabe kontakten til din krop og til alle de dele af dig selv, som tiden og livet har lukket af til? 

Længes du efter at leve mere? Nyde mere? Mærke mere? Være mere? Mere dig. Hele dig?

Og længes du efter fællesskab med ligesindede? Et fællesskab, hvor vi sammen fordyber os, åbner os og forpligter os. Et fællesskab, som vi skaber sammen, og hvor der er rum og plads til både fællesskabet og den enkelte.

Hvis svaret er ja – så er du landet det rigtige sted!

1 ÅRS REJSE MED FÆLLESSKAB OG FORDYBELSE

 

Lev som den, du er – med kærlighed og heppekor i ryggen

 

Skab et liv i større forbundethed, hvor du kan være dig – HELE DIG – og rumme dig selv – med alt, hvad det indebærer.

Hold dig på sporet i hverdagslivet med støtte, hep, lyttende ører og masser af søster-fællesskab fra både mig – Siff – og de andre kvinder i kvindecirklen gennem et helt år!

Vil du med på 1 års rejse med MÆRK kvindecirkel?

“Da jeg trådte ind her første gang, vidste jeg ikke, hvem jeg var, eller hvilket ben jeg skulle stå på. Og så at se på mit liv nu - der er en verden til forskel. Og det er jeg fanme stolt over”

“Det har været det vildeste år og transformationsproces”

“Jeg har en følelse af at have fået kørekort til mig selv. Jeg undskylder ikke for mig selv længere, og jeg kræver min ret - og det har jeg ikke gjort tidligere”

“Cirklen har taget mig ud af angst og depression, og det har været det nødvendige første skridt mod et bedre liv”

“Noget har sluppet inde i mig - og jeg er tilfreds og flyder med livet i stedet for at kæmpe imod. Jeg er mere nærværende og taknemmelig for det jeg har”

“Alle burde have en cirkel”

MÆRK kvindecirkel er til dig der:

 

  • ønsker en større forbundethed – til dig selv, til andre, til naturen og til selve livet
  • er klar til at se dig selv efter i kanterne og i dybden (og blive meget klogere på vejen)
  • savner nære relationer i din hverdag
  • mangler et sted, hvor du kan være helt dig selv og dele din sårbarhed
  • drømmer om et fællesskab af ligesindede, der ikke bare varer en weekend eller et par uger
  • ved at livet ikke er en destination men en rejse
  • er parat til at åbne dig, committe dig og vise hvem du er – vel vidende at du bliver grebet af os alle!
  • er kvinde, non-binær eller føler dig som en kvinde ❤️

Et helt år i kvindecirkel – alt det her får du med:

✔️ 6 kvindecirkeldøgn, hvor vi fordyber os i det at være menneske og kvinde gennem: procesarbejde med de emner, der fylder i cirklen, oplæg, gruppeøvelser, krop, dans og bevægelse, natur, egenrefleksion og restitution – alt sammen i samspil med den cykliske energi.
             
✔️ Fuld forplejning under alle cirkeldøgn: dvs en dejlig seng at sove i, nærende vegetarisk mad til alle måltider, naturrige omgivelser til fordybelse og restitution samt mulighed for både bål, sauna og et koldt dyp.

 

✔️ En lukket kvindecirkel af ligesindede kvinder, der er klar til at støtte dig på rejsen

 

✔️ Fast sparring og guidning af Siff gennem hele forløbet

 

MÆRK kvindecirklen og det cykliske liv

 

At træde ind i kvindecirklen er også at træde ind i det cykliske liv. DIT cykliske liv. 

Og hvad pokker mener jeg så med det?

Når jeg skriver, at du har et cyklisk liv, så mener jeg, at du ikke bare er dig, der lever dit liv fra fødsel til død på en liniær tidslinje. For du er så meget mere end bare dig. Du er en del af noget, der er meget større. Og du lever dit liv med, påvirket af og spundet ind i mange forskellige cyklusser.

Cyklus betyder ring, og den symboliserer både helhed samt en forventelig gentagelse – og derfor også en genkendelighed, der bor i os alle.

Der er den store livscyklus som alt levende gennemgår fra fødsel, gennem livet og til døden. Så er der naturens cyklus med de 4 årstider med hver deres karaktertræk, styrker, udfordringer og energi. Og så er der månens cyklus, døgnets cyklus, menstruationens cyklus samt de andre indre bevægelser i kroppen, der påvirker os i livet.

Og så handler cyklus også om de kropslige og følelsesmæssige tilstande, træk og kvaliteter, vi som mennesker kan være i og bevæge os imellem – både de lette og de tunge – dem vi elsker og dem, vi er knap så stolte af.
Naturen er cyklisk – fra det store makrokosmos til Jordens økosystemer og helt ned til de enkelte væsener, der bor her. 
Og du er også cyklisk, for du er natur.

 

Vi følger årets cyklus, og når vi mødes, dykker vi ned i emner og øvelser som passer til tidens energi

 

Vinter

Giv slip på det, der ikke nærer dig

Mærk dig selv

Selvkærlighed

Ro og hvile

Sommer

Nydelse & lyst

Blot at være

Tillid & overgivelse

Glæde

Forår

Drømme og længsler

Leg og spontanitet

Energi: Find dine ressourcer

Handlekraft

Efterår

Grænser

Wild Woman: autencitet, følelser & udtryk

Dyk ned i mørket

At fylde og tage plads

Hvad er en kvindecirkel?

 

Kvindecirkler er et gammelt fænomen. 

I tusindvis af år har kvinder samlet sig i kvindecirkler for at dele stort og småt med hinanden, støtte andre og blive støttet, samt blive klogere på, hvad det vil sige at være menneske og kvinde.

En kvindecirkel er et trygt og kærligt fællesskab, hvor alle bidrager med det, de kan, og hvor der er plads til alt og alle.

Der er plads til alle følelser, kriser, udfordringer og spørgsmål i en kvindecirkel. Der er plads til både mørket og lyset. Der er plads til både at være trist, vred, glad og lykkelig. Der er plads til at være stille og indadvendt, og der er plads til at være larmende og udadvendt. Der er plads til dig uanset om du er 21 eller 81, og det er også fuldstændig ligegyldigt hvilken uddannelse du har (eller ikke har), hvilket job du har (eller ikke har), hvad du stemmer på, hvor du er vokset op eller hvad du bærer med dig fra livet.

Du er velkommen, som du er!

(Jo – lige præcis som du er!)

Hvad laver man i en kvindecirkel?

 

Kvindecirkler kan have mange forskellige former, og derfor er det også meget forskelligt, hvad man præcist laver. Nogle cirkler fokuserer meget på ritualer og ceremonier, andre på forbundetheden med naturen og med hinanden, og igen andre har fokus på bevægelse, berøring og dans. Og der findes mange flere derude.

I MÆRK kvindecirklen er det en god blanding af det ovenstående. Der et terapeutisk udgangspunkt (fordi jeg er krops- og psykoterapeut ;-)) og vi arbejder med 3 primære fokusområder: Fællesskab, Udvikling og Selvomsorg.

Det vil sige, at der i cirklen både er plads og tid til at dyrke fællesskabet og dig selv, og at der generelt er et udviklende perspektiv på det vi laver. Fx. hvad mærker du? hvad bliver du opmærksom på i dig selv? hvad kan du lære om dig selv lige her? hvad aktiverer cirkelfællesskabet i dig?

Og hvordan arbejder vi så med det helt konkret?

Det gør vi først og fremmest gennem rigtig meget kropsligt og sanseligt arbejde, som blandt andet kan være dans, bevidst bevægelse og berøring. Det vækker os til live og gør os nærværende med os selv og hinanden lige her og nu. Det skaber kontakt! At mærke os selv og hinanden er udgangspunket for alt andet.

Derudover er delingerne ind i fællesskabet en stor del af det, vi laver i cirklen – for delingerne skaber fællesskabet – så der er altid en cirkelrunde samt mulighed for at få sit tema hørt, bevidnet og bearbejdet i fællesskabet.

Derudover arbejder vi med forskellige øvelser, der skaber åbninger, refleksioner, indsigter og læring. Det kan fx være tegneøvelser (eller andet kunstnerisk udtryk), skriveøvelser, egenrefleksioner, storytelling, stemme/lyd og naturbaserede øvelser. Listen er ikke udtømt 😉

Og blandet ind i det hele er der naturligvis pauserne, hvor du både bliver næret med dejlig mad, har mulighed for at tage en lur, hvile dig, fordøje, snakke og hygge med de andre, gå en tur eller sætte dig med en kop kaffe og bare være.

Siff Storm Totum kropsterapeut

Mød din facilitator i kvindecirklen

 
 
Jeg har mødt utrolig mange kvinder siden jeg startede som terapeut og behandler tilbage i 2013. Jeg har mødt dem i lænestolen, på briksen, i kvindecirkler og naturligvis også privat i mit eget liv.
 
Jeg har lyttet til SÅ mange historier.
Historier om sorg, traumer, kærlighed, længsel, håb, drømme, selvsabotage, tvivl, svære relationer og knuste hjerter.
 
Jeg har lyttet, og jeg har mødt hver enkel kvinde lige præcis der, hvor hun var, så jeg kunne give hende det skub, den støtte eller den fejring, som hun havde brug for.
 
For mennesker har brug for mennesker.
Og kvinder har brug for andre kvinder.
 

 

Alt det praktiske

 

MÆRK kvindecirkel bliver holdt som 6 døgn-retreats hen over et år. Vi mødes ca. hver anden måned hele året igennem.

MØDESTED: Retreatstedet NÆRHEDEN, Hammervej 40, 4700 Næstved

På vores cirkeldøgn tager vi på opdagelse i vores individuelle liv, samt i det store cykliske liv, og ser hvad vi finder på rejsen.

Det er Siff, der guider alle cirkeldøgnene, og her dykker vi sammen ned i nogle af de temaer, der lægger sig til årstidens cykliske energi, du får opgaver og udfordringer, og du bliver guidet igennem forskellige øvelser – både til hovedet, kroppen og hjertet. Og så skal vi naturligvis også dele, lytte, danse og grine (og måske råbe og græde? Hvem ved, hvad der kan dukke op? :-))

Det er på disse døgn, du virkelig får mulighed for at fordybe dig og fordøje det hele, samt møde nærvær, nysgerrighed, støtte og kærlighed helt tæt på fra alle cirklens kvinder.

Og så kan cirkeldøgnene også være en selvkærlig gave til dig selv. En gentagen reminder om, at passe på dig selv, og om at prioritere egenomsorgen, roen, restitutionen og tiden til blot at være, mærke og reflektere, så dit liv kan leves endnu mere fra et autentisk sted i dig.

MÆRK kvindecirkel er til dig, der er klar til at forpligte dig til dig selv, til din egen rejse, til alt det du går og drømmer om og til fællesskabet af kvinder omkring dig. Det er til dig, der har brug for at blive holdt til ilden, få støtte og sparring samt masser af tid.

Masser af tid til dig, til processen, til læringen, til fællesskabet.

 

Ja tak! Jeg vil gerne være en del af Danmarks skønneste kvindefælleskab!