FUNDAMENT

Livskundskab for begyndere

Dyk ned i de grundlæggende livsfærdigheder, som vi alle skulle have lært som børn, men som mange af os ikke helt har fået med.  

4 dages internatkursus

NÆRHEDEN – Hammer, Næstved 

Vil du have besked, når næste FUNDAMENT er i kalenderen?

Efter snart 10 år som kropsterapeut med over 1500 mennesker gennem hænderne står én ting meget tydeligt for mig: rigtig mange af os har sprækker i vores fundament!

 

Vi møder mange af de samme udfordringer i livet, og de kan lyde sådan her:

 • jeg har svært ved at mærke mig selv og hvad jeg har lyst til

 • jeg har svært ved at sætte grænser

 • jeg har det svært med følelser, at mærke og udtrykke dem

 • jeg har svært ved at sætte ord på mine følelser, det er som om, jeg mangler et sprog for det

 • jeg handler uhensigtsmæssigt i forskellige situationer, men jeg føler ikke, jeg kan handle anderledes

 • jeg møder ofte udfordringer i mine relationer, hvor jeg enten får skubbet folk væk, eller hvor jeg altid får tilsidesat mig selv

 • jeg føler mig fastlåst i min måde at være på, og det føles enormt begrænsende

 • jeg har nogle negative tanker og antagelser omkring mig selv, der afholder mig fra at leve, som jeg gerne vil

Kan du genkende dig selv?

Hvis svaret er ja – så er FUNDAMENT til dig!

Siff Storm Kropsterapi København - Kontakt

 

 

Det fundament, vi alle burde have

 

Jeg kalder kurset for FUNDAMENT, for det tager fat i det fundament, vi alle burde have. Vores fundament er de grundlæggende livsfærdigheder, som vi alle skulle have lært som børn, men som mange af os ikke helt har fået med.

Vi har måske oplevet svigt, overgreb og traumer i vores barndom og opvækst, eller måske har vi haft forældre, der har haft svært ved at rumme deres egne følelser, og som derfor heller ikke har kunne lære os at rumme vores. Det kan også være, vi har haft de bedste og mest velmenende forældre, men at søskende, sygdom i familien eller oplevelser i institution eller skolegang har påvirket os og været med til at forme vores tilgang til livet. Eller vi er måske vokset op med særlige værdier, antagelser eller begrænsninger, som har sat sig i os og gjort os begrænsede som voksne.

 

Men hvad er grundlæggende livsfærdigheder egentlig for noget?

Grundlæggende livsfærdigheder er (i mine øjne) din evne til at stå godt og solidt i dig selv, en grundlæggende tro på dig selv, dit eget værd og din berettigelse her i verden. Det er også en evne til at hvile i dig selv, mærke dig selv – din krop og dine følelser – og at udtrykke dig selv – både det du mener, har brug for og gerne vil, samt dine grænser og det, du ikke vil. Det er evnerne til at kunne indgå i nære og intime relationer og fællesskaber uden at miste dig selv eller overskride dine egne grænser.

 

Hvordan kan vi arbejde med det?

På FUNDAMENT kommer du til at arbejde med dit indre landskab og alt det, der har formet dig.

Du kommer til at arbejde med din relation til dig selv, for relationen til dig selv er grundlaget for din relation til alle andre mennesker i dit liv.

FUNDAMENT er ikke en løsning eller et quickfix, det er en invitation til at gå på opdagelse, en invitation til nysgerrig at undersøge og stille spørgsmålstegn til det fundament og udgangspunkt i livet, som vi hver især har.

 • hvordan er vi formet?
 • hvilke strategier og mønstre har vi opbygget?
 • hvornår er de brugbare og hvornår spænder de ben?
 • kan vi finde et fælles sprog for at tale om de her ting?
 • og hvordan kan vi begynde at omforme vores indre landskab?

Helt konkret kommer du til at arbejde med:

 • det bæredygtige liv og cyklusforståelse
 • din tilknytningshistorie, opvækst, forsvarsmønstre, strategier og udviklingstraumer
 • at mærke: din krop, dine bevægelser og dine sansninger
 • tryghed og nervesystemet
 • selv- og samregulering

Du kan se det som et grundkursus i livet 🌱

Eller vi kunne kalde det: Livskundskab for begyndere

 

Jeg har ikke svarene – men måske finder vi nogle sammen?

Bare lige så vi er helt på det rene med det: jeg kan ikke fikse dig eller fikse noget i dig – og det har jeg heller ikke lyst til.

FUNDAMENT er en fælles nysgerrig opdagelsesrejse ind i vores fundament – og jeg glæder mig til at blive klogere sammen med dig.

 

Når vi kan være i tryghed med os selv, farver det den måde, vi er på i alle vores relationer – ja det farver faktisk den måde, vi er i hele livet på

FUNDAMENT er til dig der:

 • har lyst til at gå på opdagelse i dit indre landskab
 • gerne vil blive klogere på dig selv, din tilknytning, dine mønstre og strategier
 • vil undersøge tilknytning og livsstrategier i fællesskab med andre
 • ved at du og dit liv ikke kan eller skal fikses
 • kan tage ansvar for dig selv, dine følelser og triggers
 • er klar på at træde ind i en gruppe, som du både bidrager til og læner dig op ad
 • allerede kender dit tilknytningsmønster OG til dig for hvem alt omkring tilknytning, mønstre og regulering er helt ukendt land og nærmest lidt volapyk
 • er mellem 18 og 157 år
 • kan sige ja tak til lækker mad, naturskønne omgivelser, bålhygge, egenomsorg og måske lidt sauna og en kold dukkert
 • kan mærke, det trækker i dig 🙂

 

4 dages internatkursus – det her får du med:

 
✔️ 4 dages undervisning, egenproces og gruppeøvelser – faciliteret af Siff
 
✔️ Overnatning i sovesal eller hytte (eller i eget telt, hvis du ønsker det)
 
✔️ Fuld forplejning under hele opholdet med enkel og nærende vegetarisk mad
 
✔️ Naturskønne omgivelser med plads og ro til integration, hvile og refleksion
 
✔️ En skøn gruppe mennesker at spejle dig i og blive støttet af

 

Siff Storm Totum kropsterapeut

Mød din underviser

Siff Storm – Totum kropsterapeut, Sexolog, Naturterapeut og under uddannelse som Naturbaseret Psykoterapeut

Med over 1500 mennesker igennem mine hænder henover de sidste knap 10 år, har jeg oplevet det meste. Mennesker i alle faser af livscyklussen har været forbi, lige fra de helt unge til dem, der snart skal dø. Og jeg har lyttet til historier fra alle hjørner af tilværelsen, både de lette og skønne og de tunge og dybt traumatiske. Og jeg har mødt, hjulpet og støttet mennesker lige der, hvor de var, og hjulpet dem tættere på sig selv.

Det er al den erfaring, både fra briksen, mine mange samtaler, samt fra mine kvindecirkler og naturforløb, jeg tager med ind i FUNDAMENT, og jeg glæder mig helt enormt til at sætte det hele i spil i denne fine ramme.

PRAKTISKE DETALJER

Kurset afholdes for mellem 6 og 12 deltagere

FUNDAMENT afholdes her

Retreatstedet NÆRHEDEN

Hammervej 40

4700 Næstved

Overnatning i sovesal eller hytte (eller medbragt telt)