Mørket er alt det i os selv, som vi helst ikke vil kendes ved. Vores sårbarhed, vrede, stædighed, ynkelighed, misundelse, jalousi, depression, tomhed, ensomhed og meget andet. Mørket er alt det, vi ville ønske, vi ikke var. Alle de sider af os selv, vi ville ønske vi kunne blive fri for, fordi de er ubehagelige, hårde og svære.Folk er somme tider bange for at komme hos mig. De kan have ondt i maven eller nærmest svede af nervøsitet inden de overhovedet er trådt ind på klinikken. Andre når aldrig så langt. De følger mig på Facebook, læser mine opslag og kan mærke ,at der er noget, der trækker i dem – og så bliver det alligevel ikke til mere. Eller de booker tider og aflyser igen, når det kommer for tæt på.

Det er ikke mig, de er bange for. De er bange for det, de frygter vil dukke op i en behandling. De frygter at skulle se sig selv i øjnene. De frygter at skulle møde det, der egentlig er grunden til, at de gerne ville i behandling til at starte med. De frygter deres eget mørke.

Men at løbe fra mørket, får det ikke til at forsvinde. Tværtimod. Det sidder i kroppen ligesom alle andre oplevelser, vi nogensinde har haft og alle andre dele og sider af os selv. Vi kan ikke løbe fra os selv eller fra vores egen krop. Kroppen lyver ikke, og den gemmer på alt det, vi ikke får bearbejdet. Det vi undertrykker, er det, der tager magten over os og over vores liv. Eller som gamle Jung så fint sagde det: “What we resist, persists”.

Omfavn istedet dit mørke. Se, hvilke gaver det indeholder. Accepter, at det er en del af dig. Tag det frem i lyset og kig på det. Kun ved at omfavne og rumme dit eget mørke kan du blive fri af det, og tage magten over dit liv tilbage.

Og det er frihed. Frihed til at leve det liv, du drømmer om. Uden begrænsninger.