En Totum behandling

og de tre veje, den kan gå!

 
 
Folk spørger tit, hvad en Totum behandling egentlig er og kan, og hvad der sker under en behandling. 
 
Jeg plejer at svare, at en hver Totum behandling er sin egen, og at det derfor er svært at svare helt konkret på, hvad der kommer til at ske. Og det er også fuldstændig rigtigt.
 
Hvad der sker under en behandling afhænger af utrolig mange ting. Det afhænger blandt andet af klienten – af hans eller hendes personlighed og mønstre. Det afhænger også af behandleren – af hans eller hendes personlighed, baggrund, faglighed og erfaring. Og så afhænger det af det også af deres indbyrdes kemi, hvad der rører sig i klienten, dagens energi og meget mere. 
 
Men på trods af alt det, der spiller ind, så fortæller min erfaring – efter at have haft over 1500 kroppe gennem hænderne – at der overordnet set er 3 veje, en Totum behandling kan gå. 
 
Nogle gange kan man nå flere veje i løbet af den samme behandling – de overlapper ofte hinanden – og andre gange når man kun en enkelt. Og den samme klient kan sagtens opleve mange forskellige slags behandlinger hos den samme behandler i løbet af et forløb.
 
De 3 veje er:
 
  1. Den sanselige
  2. Den erkendende
  3. Den forløsende
 
 

Den sanselige vej

 
Den sanselige behandling er meget fysisk. Her er der fokus på at åbne kroppen op, frigøre muskelspænd og låsninger, og skabe luft, flow og gennemstrømning i kroppen. 
 
Kroppen får lov til at arbejde på sine egne præmisser, og behandlingen bakker op om kroppens naturlige evne til at heale og genskabe balance. 
 
Der er ikke nødvendigvis så meget samtale her, for kroppen taler selv, og der er ro og rum til at du kan høre, hvad der bliver sagt. 
 
Du sanser og mærker dig selv, din egen krop og kroppens reaktioner på de input, den får i form af behandlingen. 
 
Nogle tager på en indre rejse med visualiseringer og erindringsbilleder. 
Andre går i en slags meditativt stadie, hvor kroppen får lov til at restituere og give efter på et dybt plan.
Og igen andre nyder en times selvkærlighed med kroppen i fokus, som åbner op for nye muligheder efterfølgende. 
 
Når kroppen er begrænset, er du det også. 
Så når kroppen slippes fri, så gør du det også.
 

 

Den erkendende vej

 
I den erkendende behandling fungerer den fysiske behandling som et middel til at skabe nye erkendelser hos dig. 
 
Du bliver gennem kroppen og behandlingen gjort bevidst om dine mønstre, reaktioner, forsvar, traumer og fastlåste antagelser om dig selv og dit liv. 
 
Du opdager måske sammenhænge, du ikke kendte til – sammenhænge mellem smerter og følelser, kropslige låsninger og selvbegrænsninger og meget mere. 
 
Den erkendende behandling hjælper dig til at forstå, hvorfor tingene er som de er, så du kan vælge at gøre noget andet. Og når du træffer nye (og bedre) valg i dit liv, så ændres din krop også tilsvarende.
 
Det er en mere bevidst måde at arbejde med kroppen og kropsterapien på – i modsætning til den sanselige vej, der er mere intuitiv og arbejder på et ubevidst plan.
 

 

Den forløsende vej

 
Somme tider er der store følelser på spil i en behandling. Der kan ligge store følelser gemt væk i din krop, som fx. sorg, vrede, angst eller undertrykt glæde. Det kan skyldes gamle traumer – enten choktraumer eller udviklingstraumer – og i det hele taget bare tillærte mønstre om at holde følelser tilbage. 
 
Behandlingen kan bringe disse følelser og gamle traumer op til overfladen, så de kan få lov til at blive forløst. Det kan være en lidt voldsom og overvældende oplevelse, når følelserne pludselig vælter op til overfladen, men den følelse af ro og frihed, der bliver plads til bagefter, er det hele værd. 
 
I den forløsende behandling dukker der somme tider erindringer og følelser op fra tidligt i vores liv og barndom, og i disse tilfælde vil du kunne blive guidet igennem en indre barn proces, der hjælper dig med at adskille din gamle erindring fra dit voksne jeg og slippe fortidens tag i dig.
 

 

Slip forventningerne

 
Står du og skal igang med kropsterapi, og vil du prøve en Totum behandling, så er mit bedste råd til dig at slippe alle dine forventninger. 
 
Slip forventningerne til dig selv og til behandlingen. Der sker det, du er klar til, der skal ske. Der sker det, din krop er klar til. Der sker det, du har brug for, der skal ske. 
 
Du kan ikke tvinge noget igennem – og det kan jeg som behandler heller ikke (og det vil jeg heller ikke). 
 
For nogle vælter alle skeletterne frem i den første behandling og for andre er tempoet langsommere, og lagene skrælles langsomt af – lidt ad gangen, behandling for behandling. 
 
Der er ikke en slags behandling, der er bedre end den anden – så prøv at overgav dig til det uvisse og se, hvad der sker. 
 
Hvad skal der ske med din krop og dig – lige idag 😉
 

Vil du prøve en Totum behandling?

Kærlig hilsen
Siff Storm
Totum kropsterapeut, Sexolog og ID life coach – med egen praksis i centrum af København siden 2014