“SÅ SLAP DOG AF!”

Der er nærmest ikke noget mere provokerende for mig end at høre den sætning. Jeg føler mig instinktivt forkert.

“Ups, der var jeg nok for meget. For hysterisk. For meget drama. Forkert. Bare forkert.”

Og jeg er sikker på, at de folk, der igennem tiden har sagt det til mig ikke har ment det sådan. De har ikke ment at gøre mig forkert. Men det er desværre det, der bliver resultatet.

For når jeg udtrykker mine følelser, og jeg med blot de få ord får af vide, at min reaktion er for meget – at jeg skal skrue ned – så bliver jeg skamfuld og gør lige præcis det. Jeg skruer ned. Jeg skruer ned for mig selv, for min egen energi, for alt det, der virkelig er mig. Det vil sige, at jeg bliver en maske, en forestillet udgave af mig selv. Jeg opfører mig sådan som det forventes, sådan som det er tilladt. Og på den måde bliver jeg mere og mere uautentisk og falsk i mit udtryk.

Og hvem fanden gider at være uautentisk og falsk?

Måske genkender du det fra dit eget liv? Siger folk også “Så slap dog af” til dig?

Skruer du også ned for dig selv og lægger låg på dine følelser? Og er du også pisse træt af det? 😉

Så er det tid til at stoppe den dårlige cirkel og direkte eller indirekte sige til folk, at de sgu selv kan slappe af. Eller spørg dem, hvorfor du skal slappe af? For i virkeligheden handler deres ord ikke om dig, de handler om dem selv. For grunden til, at folk siger slap dog af til andre, er fordi de dybest set ikke kan rumme eller overskue det følelsesudbrud, der kommer. De siger det, fordi de ikke ved, hvordan de skal håndtere det eller reagere. Ofte vil de selv have udfordringer i forhold til at udtrykke deres følelser. Og når vi har svært ved at mærke og udtrykke vores egne følelser, så kan det også være svært at rumme andres.

Skruer du ned for dig selv? Eller er du en af dem, der kommer til at skrue ned for andre, fordi det er svært at rumme dine egne følelser? Så vil jeg KLART anbefale dig at hoppe med på min playshop “Slip dine følelser fri” næste gang den afholdes – det er en superskøn og dejlig legeplads, hvor du kan øve dig i at mærke og udtrykke dine følelser og bearbejde den modstand og sårbarhed, der kan dukke op i mødet med dem <3

Du kan læse mere om playshoppen “Slip dine følelser fri” her, og du kan også se, hvornår den afholdes næste gang.

Jeg håber vi ses 😉