Kan du ikke blive våd under sex?

 

Kære Siff,

Jeg har i hele mit voksenliv ikke kunne formå at blive tændt og våd inden sex. Jeg nyder det når jeg er kommet igang, men ikke med den samme “vildhed” som jeg har oplevet i mine teenageår.
 
En gennemgående tendens i mit liv har været, at jeg har ladet mænd overskride mine grænser i alle henseender og været sammen med, ja jeg er jo ikke psykiater, men med nogle mænd som jeg mener har haft karakterafvigende træk.
 
Jeg er selv ret overbevist om at de problemer jeg har haft med mænd, har gjort at jeg ikke tør give mig 100% hen når jeg fx. skal have sex med min nuværende (søde) kæreste.
 
Men jeg er totalt blokeret når jeg prøver at tænke i løsninger.
 
Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme videre herfra.
 
Håber at du kan hjælpe 
Kærligst Mig

 

Brevkassens svar til hende, der ikke kan blive våd

 

Kære Mig

 
Tusind tak for din besked. Tusind tak fordi du tør dele.
 
Den udfordring, du sidder med, ved jeg, der er rigtig mange andre, der også sidder med. Så forhåbentlig kan mit svar til dig også være en hjælp til andre.
 
Jeg er oprigtigt og inderligt ked af at høre om de grænseoverskridelser, du har været udsat for, og udsat dig selv for, gennem dit liv. For hver gang, du overskrider dine egne grænser, er der en del af din sjæl, der dør.
 
Men det med grænser kommer jeg tilbage til lidt senere.
 
Først og fremmest vil jeg gerne have dræbt de tårnhøje forventninger, du har til dig selv, i forhold til den ‘vildhed’ du husker fra dine teenageår. 
 

Drop forventningspresset

 
Høje forventninger = pres og stress!
 
Og pres og stress = nedsat sexlyst!
 
Sexlyst kan ikke lide præstation og forventninger. Præstation handler om at yde, levere, konkurrere, være i kontrol og nå i mål.
 
Og sex og lyst handler om præcis det modsatte. 
 
Sex og sexlyst handler om at slippe kontrollen, åbne sig, have tillid og give sig hen. Og alt det kan man ikke, hvis kroppen er i stresstilstand. 
 
Når kroppen er stresset og under pres lukker den ned for alle ikke essentielle dele og funktioner og nøjes med de livsvigtige. Og så holder kroppen fast, når den er stresset. Og det at holde fast betyder at den låser, spænder op og holder sig tilbage.
 
Og ligesom en orgasme og evt. sprøjteorgasme kræver at man tør give slip på sig selv, så kræver det at blive våd og kropsligt klar til sex præcis det samme. 
 
Du kan ikke blive våd, så længe du er stresset eller presset.
 
Og gamle mønstre og dårlige oplevelser kan OGSÅ fastholde kroppen i stresstilstand.
 

Du kan ikke blive våd, når din krop holder fast!

 
Jeg oplever det igen og igen blandt mine klienter. De holder fast i et mønster, en livshistorie, en måde at være på, og de holder så godt fast, at de er overbeviste om, at det ikke kan være anderledes. Det er sådan her, det er. Punktum. 
 
Men det er det ikke. 
 
Men for at kunne se det – og mærke det – er de nødt til at vove at slippe sig selv. Og det er det jeg (og de skønne damer, Heidi og Laura) kan hjælpe dem med. 
 
Kropsterapien hjælper dem med – helt fysisk og konkret – at slippe sig selv. Slippe åndedrættet, slippe spændingerne i kroppen, slippe hovedet og slippe overbevisningerne. 
 

Sexlyst ændrer sig gennem livet

 
Derudover er det også vigtigt at huske, at sex og sexlyst ikke er konstanter. 
 
Sexlyst ændrer sig gennem livet og den går både op og ned. 
 
Sexlyst er blandt andet påvirket af dine hormoner, som forandres afhængigt af dit liv og livsomstændigheder (pubertet, graviditet, stressniveau, overgangsalder osv.) 
 
Derudover hænger din sexlyst også sammen med dine relationer – både nuværende og tidligere – og som du selv nævner, så kan dine tidligere forhold med knap så fantastiske mænd SAGTENS påvirke dit nuværende parforhold, din sexlyst og det, at du ikke kan blive våd.
 
Det ville faktisk være mærkeligt, hvis de ting ikke var påvirket. 
 

Der er en logisk forklaring på, at du ikke bliver våd

 
Hvis vi for et øjeblik kun taler om, at du ikke bliver våd i forbindelse med sex, så er der altid en logisk forklaring.
Det kan blandt andet være fordi:
 
  1. Du er stresset/under (forventnings)pres
  2. Der er noget i din relation til din partner der gør, at du ikke har lyst til sex med ham.
  3. Der er ubalance i dine hormoner 
  4. Din krop er angst og holder igen

 

Når dine grænser bliver overtrådt

 
Punkt nummer 4 ovenfor – din krop er angst og holder igen – bliver meget relevant at kigge på, når vi tager resten af din historie med. 
Du har fået dine grænser overtrådt i alle henseender, som du skriver. 
 
Du har været sammen med (ja ja, jeg er heller ikke psykiater, men vi ved hvilke slags mennesker, vi taler om) nogle psykopater og/eller narcisister.
 
Suk – de er altså nogle destruktive typer – og jeg har desværre mødt mange skønne mennesker, der har været i kløerne på nogle af dem.
 
Og jeg har også selv haft den tvivlsomme fornøjelse i 3 lange år. 
 
Jeg skrev det i starten og jeg skriver det igen!
 

Grænseoverskridelser dræber sjælen!

 
Hver gang, du får dine grænser overtrådt, dør en del af din sjæl. Du tager et skridt væk fra dig selv. Du bliver en tak mere fremmedgjort for dig selv. Du mister dig selv.
 
Når du overskrider dine egne grænser, så er du ikke tro mod dig selv. Du går imod det, du kan mærke er sandt og godt for dig, og det gør, at du på sigt kan få rigtig svært ved at mærke dig selv. Du kan få svært ved at mærke dine grænser, din lyst og i bund og grund hvem du er. 
 
Og så kører den onde spiral. 
 
For når du ikke kan mærke dine grænser, din lyst og hvem du er, så er det SÅ nemt at få dine grænser overskredet IGEN! Når du ikke kender dine grænser, så er det svært at sætte dem og sige fra i tide. 
 
Grænseoverskridelser avler grænseoverskridelser.
 
Det er desværre også derfor overgrebsofre ofte oplever overgreb gentagne gange. Fordi deres grænser er blevet brudt ned.
 
Men det kan også have den omvendte konsekvens. At fordi du ikke kan mærke dine egne grænser, så siger du nej til alt for ikke at risikere noget. Men dermed afskærer du også dig selv for en masse potentielle dejlige og lækre (seksuelle) oplevelser. 
 

Så hvad skal du gøre for at komme videre fra grænseoverskridelserne, så du kan blive våd?

 
Vi skal jo have dig frem til en masse dejlig sex med din nuværende søde kæreste. Det dur jo ikke, at din fortid skal diktere dit nuværende sexliv. Slut med det.
 
Du skriver selv, at du ikke tør give dig 100% hen til din kæreste. Og som vi har været igennem ovenfor, så kræver god sex – og at blive tændt og våd –  at du kan give dig hen og slippe kontrollen. 
 
Så hvad skal der til for at du kan begynde at give dig hen?
 

1. Du skal kunne mærke dig selv

 
Udgangspunktet for det hele er, at du skal kunne mærke dig selv. Du skal hjem i din egen krop, og begynde at mærke dens signaler – hvad den kan lide, hvad den ikke kan lide, hvad der gør ondt, hvad der gør godt osv. 
 
Du skal have åbnet kroppen op. Slippe gamle fysiske spænd og låsninger, så din krop og dit åndedræt kan bevæge sig frit igen. 
 
Det er grundlaget for alt det andet, der kommer efter ❤️ 
 
Kropsterapi er et fantastisk redskab til dette, men ellers kan også fx. dans, yoga og åndedrætsterapi afprøves. Det handler om at komme ned i kroppen og åndedrættet. 
 

2. Du skal genskabe kontakt til dine egne grænser

 
Når du kan mærke dig selv igen, kan du begynde at genskabe kontakten til dine grænser. 
 
Relationer med psykopater og andre, der overskrider vores grænser, fucker med vores selvforståelse. Gentagne grænseoverskridelser gør, at vi mister fornemmelsen af, hvor vores grænser går. Så de skal genskabes.
 
En god måde at øve dette er ved at spørge dig selv, hver gang du står overfor et spørgsmål: “Har jeg lyst til det her?”
 
Og så skal du selvfølgelig honorere det svar, der kommer til dig. 
 
Og hvis svaret er; “Det ved jeg ikke, jeg kan ikke mærke noget” – så er svaret nej!
 
Hvis du er i tvivl – så er du ikke i tvivl. 
 
Hvis du er i tvivl, så sig nej!
 
Det er i hvert fald min anbefaling i det første stykke tid efter en lang periode, hvor du ikke har været i kontakt med dine egne grænser. Når man har en historik med grænseoverskridelser, så hellere et nej for meget, end et nej for lidt. 
 

3. Du skal udforske din egen lyst

 
Når man har overtrådt sine egne grænser eller fået dem overtrådt, så kan man også blive i tvivl om, hvad der er andres lyst og hvad der er ens egen. Så derfor skal du til at udforske din egen lyst. 
 
Det kan både være i det seksuelle og i dit liv generelt. 
 
Ifht. det seksuelle, så vil mit råd være tid alene til at udforske din egen krop. Kærtegn dig selv, leg med dig selv og undersøg dig selv, din krop og dens reaktioner på det, du gør. 
 
Hvis du ikke ved, hvad du kan lide og hvad din krop tænder på, så kan du heller ikke forvente, at din partner skal vide det. 
 
Du er nødt til at tage ansvaret for din egen lyst – så du kan kommunikere det til din partner.
 

4. Du skal øve dig i at sige tingene højt

 
Yes – kommunikation er det næste. 
 
Du har en sød kæreste, og han er nødt til at være en del af din rejse. Så tal tal tal. Sig højt hvad du tænker. Sig højt hvad du føler. Sig højt, hvad der er svært, og hvad du øver dig på. Han kan hjælpe dig – men kun hvis du inddrager ham.
 
Det kan være ekstremt sårbart at skulle dele og åbne op, men tro mig – det bliver godt på sigt!
 

5. Du skal tage små skridt af gangen – i fællesskab med din kæreste!

 
Og så husk.
 
Små skridt fremad. Et ad gangen. Sammen med din kæreste. Så er jeg sikker på, at du finder tilbage til tillid, tryghed, lyst og dejlig sex igen.
 
Jeg ønsker dig i hvert fald alt mulig held og lykke.
 
Kærlig hilsen
Siff
 
Har du også oplevet problemer med at blive våd under sex?
Eller har du også oplevet at få dine grænser overskredet i forbindelse med sex?
Hvad har virket for dig?
 
Jeg vil utrolig gerne høre dine tanker og erfaringer i kommentarfeltet herunder ⬇️⬇️⬇️
 
Kærlig hilsen
Siff Storm
Totum kropsterapeut, Sexolog og ID life coach – med egen praksis i centrum af København siden 2014